ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на чуждестранния печат

Автор:
Снимка: БГНЕС

Трагедията с малайзийския самолет е основна тема на днешните британски, американски и руски вестници.

В статия, озаглавена "Гневът на света към Русия расте, а телата се товарят във влак на местопроизшествието", британският вестник  Гардиън пише за събирането на улики на мястото на катастрофата. Вестникът посочва, че политици, разследващи и роднини са изразили гнева си към Кремъл за това, че не принуждава проруските бунтовници да окажат по-голямо съдействие, но все още не е имало сериозен  оглед на местопроизшествието.

Дейли телеграф акцентира върху опасения на семействата на загиналите в трагедията британци, че проруските бунтовници може да задържат телата, за да ги използват като "разменна монета".

Вашингтон пост посочва в статия, посветена на Владимир Путин, че "руският президент преди е имал право да претендира за имидж на държавник от световна класа. Но след свалянето на пътническия самолет с ракета, доставена, както казват САЩ и украинските власти, от Русия на проруските бунтовници, Путин ще бъде осъден в целия свят, а това може да доведе до нови санкции срещу Русия, ако тя не промени бързо курса си по отношение на Украйна.

В неделя вечерта още не се знаеше кой носи отговорност за свалянето на малайзийския пътнически Боинг-777 над източноукраинска територия, контролирана от опълченците, пише Независимая газета.

Основните надежди на Русия са разследването да е независимо и резултатът - признат в света, изтъква и Комерсант. Ситуацията около свалянето на боинга в Украйна се превръща в ключов фактор за световната политика - от разследването зависи и бъдещето на отношенията между Русия и Запада, пояснява вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!