ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Найденов: Пътят на Македония към НАТО и ЕС минава и през спазването на принципа на добросъседство

Снимка: БГНЕС

Пътят на Македония за членство в НАТО и ЕС минава и през спазването на принципа на добросъдедство. Това припомни министърът на отбраната Ангел Найденов след среща с македонския си колега Зоран Йолевски. Антибългарските прояви са крачка назад, каза българският министър.

За съжаление, все още, недостатъчно разгърнат и използван потенциал, но огромна крачка в тази посока би било съгласуването и съответно подписването на договор за добросъседство и сътрудничество, което остава, искам да подчертая това като основен приоритет и като предпоставка за развитие на двустранните ни отношения и, съответно, за нашата подкрепа за членство на Република Македония. Затова и очакваме напредък в тази посока в най-скоро време. 

Между България и Македония ще бъде създадена и комисия, която да работи за поддържането на паметниците и гробищата на български военни, загинали в Македония по време на войните. Коментирани са били и участия на съвместни учения и обучения на македонски военни в български военни университети.

Македонският военен министър Зоран Йолевски изтъкна добрите отношения между двете държави. Македония има стратегическа цел - членство в ЕС и НАТО, подчерта Йолевски.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!