ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Общината в Сливен взе мерки за почистване на реките

Снимка: БГНЕС

Кметът на Сливен Кольо Милев е наредил да бъдат почистени обраслите с растителност корита на трите реки, минаващи през града. В социалната мрежа много граждани споделят опасенията си заради непочистените брегове.

Местната власт обещава да почисти обраслите с храсти, дървета и плевели корита на преминаващи през областния град реки Новоселска, Селищка и Асеновска със собствени срества до края на есента. Според градоначалника след наводненията в Добрич, Варна и Северозападна България, община Сливен няма да дочака средства по линия на бюджета за бедствия и аварии за почистването на реките.

Активната работа по почистване на коритата щяла да започне след намаляването на дъждовете. Общината ще изреже и големите дървета, израснали в коритата, а дървесината ще раздаде на пенсионерските клубове, читалища и нуждаещи се граждани. За укрепване на речните брегове движението на реките ще бъде оформено с машини. За редовно наводнявания участък до Сливенския хлебозавод, където има срутване на речните брегове, ще се чака държавно финансиране от Фонда за бедствия и аварии.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!