ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Ако има кворум, НС включва в програмата си решение за оставката на правителството

Снимка: Ивайло Михайлов

Решението за оставката на премиера Пламен Орешарски и оглавяваното от него правителство ще бъде включено в програмата на Народното събрание, но само при наличието на кворум.

Очаква се днес парламентът да регистрира кворум и да проведе пленарното си заседание. Оставката на кабинета "Орешарски" вече постъпи в Народното събрание. Още вчера председателят на парламента Михаил Миков съобщи, че е готов  да предложи днес включване в седмичната програма на НС обсъждане на решение за нея,  но само при наличие на кворум. Първо, трябва да се гласува точката да бъде включена в програмата на парламента, а самото гласуване на оставката може да бъде и днес, но може да бъде и утре.

ГЕРБ обявиха минути след депозирането на оставката, че ако точката бъде включена в дневния ред на парламента, те ще направят кворума.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че оставката е  била логична, и че се е чакала от дълго време. Депутатите от "Атака" ще влезат в парламента да гласуват тази оставка, съобщиха снощи от пресцентъра на партията.

От БСП са готови да разискват решението за оставката, а от ДПС коментираха, че няма процедурни пречки оставката на правителството да бъде разгледана нужен е единствено кворум. Заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов дори изрази надежди, в деня, в който ще е гласуването, да се създаде някаква хипотетична възможност да се приемат някои належащи  закони.

В проектопрограмата на НС, която вчера не беше гласувана заради липсата на кворум, са актуализацията на бюджета на Здраванта каса, промените в Закона за управление на отпадъците, промените в Закона за защита на конкуренцията, криминализирането на слуховете за банките, както и промените в т.нар. "Закон за офшорките".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!