ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Реформаторският блок: Предизборно споразумение с ГЕРБ е немислимо

Снимка: БГНЕС

От  Реформаторския блок се обявиха против актуализацията на държавния бюджет в размера, поискан от правителството в оставка. Според тях е нужна само актуализация на бюджета на Здравната каса.

Реформаторите са изчислили, че нов заем от близо 3 и половина милиарда лева ще натовари всеки работещ българин с нови 1100 лева задължения.

Мартин Димитров от Гражданския съвет на Блока посочи:
Не може някой, който си отива, в последния час от своя мандат да натовари българските домакинства с 1 100 лева на всеки работник. Редно е подобна актуализация да се направи от следващия парламент. Първо се правят реформите и чак след това се взима нов дълг, който да компенсира временно, докато една такава реформа стане ефективна. Другото е откровена кражба или откровено източване без резултат.

Реформаторският блок ще се яви самостоятелно на предстоящите избори, каза председателят на СДС Божидар Лукарски. По думите му, предизборно споразумение с ГЕРБ е немислимо:

ГЕРБ е един от нашите конкуренти в дясно-център и един от конкурентите ни за гласовете на десните избиратели на тези избори. Естествено че предизборно споразумение с ГЕРБ е немислимо.

Появата на нови десни формации може само да разсее част от гласовете на десните избиратели, смятат реформаторите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!