ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Лютви Местан: Трябва да се редактира решението служебното правителство да сключва заеми

Лютви Местан
Снимка: БГНЕС
Според ДПС решението дали служебното правителство трябва да сключва заеми трябва да бъде редактирано съществено, каза лидерът на партията Лютви Местан. Решението ще бъде обсъждано в понеделник на извънредното заседание на Народното събрание, което ще гледа на второ четене и актуализацията на бюджета.

Ако има съгласие да се разглежда и тази точка, трябва да настъпят съществени редакции. Трябва да е ясно, не просто сумата, трябва да е ясно, че става въпрос за прибягване до този инструмент само при крайна необходимост. Трябва ясно да се отбележи необходимостта и от последваща ратификация, т.е. трябва да се преодолеят всички съмнения за противоконституционност, трябва да се преодолеят всички съмнения, че се делегира каквото и да е безконтролно право. Ако има съгласие проектът да се обсъди, трябва да постигнем съгласие за окончателната редакция, но съм песимист, каза пред журналисти в парламента Местан.

На разговорите при президента днес от ДПС ще припомнят само, че подкрепят актуализацията на бюджета на Здравната каса и на държавния бюджет. Местан повтори, че отговорността към правителството се носи до последния миг на управлението и упрекна БСП, че в последния момент играят ролята на опозиция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!