ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Поройни дъждове в Истанбул причиниха щети и наводнения

istanbul

Поройни дъждове засегнаха мегаполиса Истанбул и причиниха големи наводнения и щети главно в европейската част. Наводнен бе централният булевард „Истиклал“,нещо, което не се е случвало досега. „Истиклал“ е търговска улица, която води до площада Таксим. Стихийният валеж започна внезапно и за броени минути булевардът се превърна в огромно езеро. Водата заля магазини, заведения, входа на метрото, спряно бе движението на трамвая и метрото.

Големи наводнения станаха и в кварталите „Авджълар“, който е компактно населен с български изселници и „Багджълар“. Екипи на пожарната са спасили няколко души.

Най-малко трима души са били ранени при катастрофи в града, предизвикани от дъждовете и наводненията, съобщиха медиите. В друг квартал на града „Касъмпаша“, край залива Златния рог, се разрази торнадо, което е продължило около минута и половина. Силният смерч е съборил покривите на някои заведения и къщи.Няма пострадали.

Метеоролозите предупредиха, че се очакват поройни валежи в южната част на региона Мармара и черноморското крайбрежие на мегаполиса Истанбул, а също и в други провинции на страната. 

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!