ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на чуждестранния печат

Автор:

Под заглавие: "Служебен кабинет до новите избори: България се сдоби с проевропейско преходно правителство" онлайн изданието на германското списание Шпигел публикува кратък материал за приоритетите и за някои от министрите в новия кабинет. Според германското издание, една от задачите на правителството е  подготовка за въвеждане на еврото.

Френският вестник Лез еко отбелязва, че кризата разтърсва най-бедната страна в Европа от над 16 месеца и че консервативната партия на Бойко Борисов се смята за фаворит на изборите.

Русия няма да внася една година храни от страните, въвели икономически санкции срещу нея. Предстои правителството да разработи списък с конкретните стоки, пише Росийская газета.  "Най-важното", според официоза, е да не се допусне поскъпване. Списъкът с ембарговите стоки ще бъде публикуван днес, твърди Комерсант. Вместо производители от Европа и САЩ, руските вносители ще изберат доставчици от Латинска Америка, пише РБК дейли.

Вестниците в Гърция отбелязват, че страната се опасява от  проблем с износа на нейни плодове и зеленчуци за Руската федерация и от недостиг на резервни части за руското въоръжение в гръцката армия.

"Нов риск на турската граница - бежански поток от Ирак", пише днес в заглавие турският вестник Миллиет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!