ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Решават дали да останат в ареста задържаните от "Автомобилна администрация" - Велико Търново

Специализираният наказателен съд ще решава дали да остави за постоянно в ареста четиримата служители на Регионална дирекция "Автомобилна администрация" - Велико Търново, обвинени за участие в организирана престъпна група за подкупи и изнудване. 

Според събраните до момента доказателства, групата е била е оглавявана от директора Петър Петров и е действала поне от април 2014-а година. Как е организирана схемата обясни ръководителят на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Попова:
Ключовите думи за членовете на тази група са били "Такса спокойствие", която е била събирана от транспортните фирми, които е трябвало да заплащат определени такси, за да могат безпроблемно да се движат в страната. Събиран е абонамент - служителите, които са били на по-нисшите нива, е трябвало да отчитат съответни суми на приближените на обвиняемия Петров. Имало е и така наречената ключова дума "лизинг". Видно е от показанията на част от свидетелите, които са служители в тази агенция, господин Петров е казал пред тях, че той е взел тази агенция на лизинг, трябва да се отчита, затова и те трябва да му дават съответни суми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!