ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Отменен е отказът на прокуратурата да разследва покушение срещу Пеевски

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд е отменил отказа на прокуратурата да разследва опита за убийство на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски. Това се е случило още на 30 юли, но досега информация нямаше нито от съда, нито от прокуратурата. 

За известно време обвиняеми, че са искали да убият Пеевски бяха Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Неофициално се твърдеше, че поръчката била дадена от банкера Цветан Василев. Тримата прекараха в ареста 72 часа, откъдето излязоха с определение на съдия Димитрина Ангелова без мярка за неотклонение и със силно критични към държавното обвинение мотиви. Прокуратурата първо не протестира решението на съда, а после прекрати разследването. 

Казусът се оказа отново в СГС по жалба на Делян Пеевски, но и на Христов, Върбанов и Методиев. От съда обещаха подробности за мотивите, с които случаят е върнат в софийската районна прокуратура малко по късно. Сега държавното обвинение трябва да прецени, да повдигне ли други обвинения на Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев или отново да прекрати делото, но вече с категорични мотиви.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!