ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

ВСС даде "зелена светлина" на Андрей Янкулов за заместник-министър

Снимка: БГНЕС

С граничните 13 гласа Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи временно от поста му като прокурор от Софийската районна прокуратура Андрей Янкулов, назначен днес за заместник-министър на вътрешните работи.

13 е минималният брой гласове, за да има легитимно решение. На заседанието, което беше свикано извънредно, присъстваха 14 от съдебните кадровици. Един от тях се въздържа при гласуването за временното освобождаване на Янкулов.

Преди това беше оттеглена точката от дневния ред, свързана с временното освобождаване на Красимира Медарова като съдия от Софийския апелативен съд и да стане министър на изборите.

Очакванията да бъдат освободени като съдии Петко Петков и Аглика Адамова, за да станат заместници на правосъдния министър Христо Иванов, не се оправдаха формално заради продължаване на съгласувателните процедури. От коментара на правосъдния министър обаче стана ясно, че забавянето може да е свързано с атаките, особено срещу Аглика Адамова, която е дъщеря на ректора на Свищовската академия Величко Адамов, свързан с един от най-големите скандали в съдебната система, този със съдебния лобист Красимир Георгиев-Красьо Черния.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!