ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Близо 140 съдии и съдебни служители излязоха с декларация в подкрепа на Аглика Адамова

| обновено на 12.08.14 в 18:18

Близо 140 съдии и съдебни служители излязоха с декларация в подкрепа на съдията от Софийския административен съд Аглика Адамова. След като се появи информация, че е поканена за заместник-министър на правосъдието, тя стана обект на атаки заради баща си - ректора на Свищовската стопанска академия Величко Адамов. 

Декларацията е по инициатива на колегите на Адамова, но е подкрепена от съдии от цялата страна. Репутацията ѝ като магистрат е безупречна, защитена е с дългогодишна, добросъвестна и почтена работа като съдия. Противопоставяме се на опитите да бъде дискридитирано името ѝ и авторитетът на българския съд, пишат съдии и служители от Административен съд София-град. Сред подписалите се в подкрепа на Адамова е и съдията от Върховния административен съд Искра Александрова:

В крайна сметка, след като Аглика е номинирана за един държавен пост, би следвало да тежи само нейният професионализъм и личните ѝ качества, проявени в работата ѝ. Не виждам какви връзки  могат да се правят с нейното семейство. В крайна сметка, никой не може да отговаря за нещата, които са писани за семейния му кръг. Декларацията, която се подписа в подкрепа на Аглика Адамова, е повод да се мисли, че в крайна сметка, когато има такива едни неоправдани писания по повод на колега, гилдията е готова да реагира адекватно



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!