ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

В Борисовата градина се провежда инициативата, посветена на Международния ден на младежта

Снимка: БГНЕС

В 17 ч. на Лятната сцена в Борисовата градина започна инициативата, посветена на Международния ден на младежта - 12 август.  В различни шатри неправителствени организации и институции представят дейности, насочвани към младите хора. Центърът за развитие на човешките ресурси ще покаже новата си програма за тях "Еразъм плюс". Министерството на труда и социалната политика ще промотира тенденциите за заетост и възможностите за реализация на по младото поколение. Българският младежки червен кръст представя дейността си чрез различни информационни брошури. Яна Геловска изброи:

Информационна брошура за предпазване от СПИН, информационна кампания за подкрепа на ХИВ-позитивни, информация за децата как да пресичат безопасно.

По време на младежката проява тази вечер, министърът на младежта и спорта в служебния кабинет Евгения Раданова ще награди участниците в конкурса за есе на тема: "Заедно в различията си за един по-толерантен свят". Участниците в него са разсъждавали как могат да бъдат по-сплотени помежду си въпреки особеностите на всеки човек. Калина Тодорова каза:

Всички знаем, че толерантността възпитава към един по добър свят. Тази черта на младежите си проличава и отличава у тях като едно положително качество. Бих казала, че младите хора днес са сплотени. Сплотява ги младежката дейност и всичко живо в тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!