ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Братовчедите от Варна, опитали да откраднат 5 млн. лева от тотото, остават в ареста

| обновено на 14.08.14 в 17:56
Снимка: БГНЕС

Двамата братовчеди от Варна - Продан Маринов и Николай Маринов, които се опитаха да откраднат 5 милиона лева от тотото остават в ареста. Решението е на Софийския апелативен съд и е окончателно. 

Двамата младежи вероятно са имали съучастник, това записа в определението си Софийския апелативен съд. 

Още по време на разглеждането на мерките за неотклонение на двамата братовчеди в събота беше коментирано, че Николай е ползвал служебна парола и така е пробил системата от домашния си компютър. Днес стана ясно, че това е паролата на мъж на име Виктор Стефанов, който работи за фирмата, осигуряваща сигурността на тотализатора. Според апелативните съдии са налице достатъчно доказателства, че младите хакери са се опитали да приберат джакпота от 51-вия тираж. Магистратите изрично посочиха, че безпрецедентно голямата сума от над пет милиона лева показва завишена опасност на деянието.

По делото има специални разузнавателни средства с изричното съгласие на шефа и служители на тотото в името на изобличаването на опита за измама. Записаното обаче не уличава Николай и Продан, твърди защитникът им Юлиян Георгиев:

Същината в крайна сметка е има ли смисъл от това СРС или няма? За мене то е било абсолютно безмислено. Чисто и просто от разговора не можеш да си извадиш абсолютно нищо, което да бъде съществено, от значение за делото и т.н.

С решение на ръководството на Тотализатора, парите бяха прибавена към тиража, който ще се тегли тази вечер. Сумата от  близо 7 милиона  лева  е третата най-голяма в историята на тотото. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!