ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

До финала на конкурса "Моят любим литературен герой" остават броени дни

Снимка: архив
Продължава Националната кампания „Забавното лятно четене“ - 2014. Тази година организаторите на кампанията, която има за цел да стимулира детското четене, са обявили Национален литературен конкурс на тема "Моят любим литературен герой". Те приканват всички деца от 1 до 7 клас да се включат в конкурса като посветят на своя любим герой стихче или къс разказ, които да са не повече от една страница във формат Word.

Организаторите са подготвили и награди за най-добре представилите се участници. Конкурсът е много специален, защото жури са и някои от посланиците на кампанията, които ще изберат най-добрите творби: Мария Дуковска - главен редактор на Az-deteto.bg, Марин Бодаков - писател и посланик на кампанията, Петя Кокудева - писателка и посланик на кампанията и Добрина Добрева - журналист от Радио София. 

Броени дни остават до финала на конкурса „Моят любим литературен герой“. Набирането на творби ще продължи до 30 август, а победителите ще бъдат обявени на финала на кампанията "Забавното лятно четене", който ще се състои на 14 септември. Ще бъдат обявени най-четящият град, най-четящото училище и детето, прочело най-много книги.

Чуйте повече в разговора на Симеон Белев с Мария Дуковска и Катрин Иванова от investor.bg. – за четенето през лятото, целите на кампанията „Забавното лятно четене“ и как върви тя, четат ли днешните деца (и техните родители), кои са посланиците на кампанията, за конкурса "Моят любим литературен герой", за проблема интернет срещу книжките и още




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!