ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

БСП определи като пропаганда твърденията на ГЕРБ за необходимост от 4,5 милиарда кредит

| обновено на 27.08.14 в 15:01
Снимка: БГНЕС

Реалните финансови показатели на държавата не изискват нов заем и твърденията на ГЕРБ за необходимост от 4,5 милиарда кредит още през есента са пропаганда, заявиха от ръководството на БСП. Румен Гечев допусна, че заемът най-вероятно ще послужи вложителите на Корпоративна търговска банка да получат блокираните си сметки в пълен размер:

Тъй като позицията на партия ГЕРБ беше категорична - българският народ да извади точно тази сума, за която настояват - пет милиарда лева и да се разплатят сметките на всички вложители, фирми и граждани в пълния им размер в КТБ. И тъй като те не успяха, сега отново настояват за петте милиарда, за да имат средства, с които да реализират тази схема.

В анализа си финансовите експерти в БСП посочиха, че изпълнението на разходите към края на юли е над 55%, което е в рамките на предвиденото, а приходите към същата дата са изпълнени наполовина. Има известно изоставане от планираните приходи, най-вече в агенция "Митници", където събираемостта е с петдесет милиона лева по-малко от предвиденото. А на въпрос дали ни очаква тежка зима, Румен Гечев отговори:

Данните, икономическите, на България не вещаят тежка зима, освен ако господин Борисов не е имал предвид някакви метеоролигични предсказания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!