ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

БСП окончателно гласува кандидат депутатските листи

Кандидат депутатските листи на БСП бяха окончателно гласувани на Националния съвет на партията. Начело на листата в Габрово е Кирил Добрев - бивш депутат в 42 -то Народно събрание. След двамата министри в кабинета "Орешарски" Ангел Найденов и Анелия Клисарова, които са първи и втори в листата във Варна, още двама бивши министри попаднаха в изборните листи на социалистите. Бившият здравен министър Таня Андреева е на трета позиция в листата за Велико Търново, а министърът от кабинета "Орешарски" Десислава Терзиева е на трето място в 24-ти многомандатен избирателен район София. На четвърто място в 23-ти избирателен район София е бившият началник на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков. Изненадващо, председателят на коалиционния партньор на БСП партия "Български социалдемократи" Георги Анастасов е втори в листата за 25-ти избирателен район София, където водач е лидерът на БСП Михаил Миков.

БСП се явява на тези избори в достатъчно широка коалиция. Вярно е, че не всички претенции на коалиционните партньори биха могли да бъдат удовлетворени. Това е напълно естествено. Но, затова са преференциите на тези предсрочни парламентарни избори, които дават възможността представителите с относително най-висока тежест в обществото, подкрепени от представителите на БСП, на левицата съответно да получат и по-сериозно придвижване напред. Гражданите присъстват доста сериозно в нашите листи, обясни говорителят на социалистите Атанас Мерджанов.

Атанас Мерджанов подчерта, че БСП не се притеснява от присъствието на бившия финансов министър Петър Чобанов в листите на ДПС.

Нямаме никакви притеснения, още пък по-малко съжаления относно наши министри, в кавички, които са предпочетени от други политически партии. Що се отнася до личността на господин Чобанов, искам категорично да заявя, че по отношение на неговата управленска визия още два месеца преди края на 42-рото НС имахме различия, каза още Атанас Мерджанов.

Националният съвет на БПС дискутира и предизборната платформа на партията. На предсрочните парламентарни избори БСП ще участва в коалиция "БСП - лява България".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!