ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

74 литра дъжд паднаха в Сливенско през последните две денонощия

Снимка: БГНЕС

Над 74 литра на квадратен метър е количеството на падналите валежи в Сливенско през последните две денонощия. Продължава отстраняването на пораженията  по инфраструктурата и частните имоти, нанесени от краткотрайния, но проливен дъжд.

От обилните валежи в Сливен по пътищата в местността Селището и селата Тополчане и Сотиря са разпилени инертни материали. Най-големи са щетите в частните имоти в двете села, поражения има и в село Мечкарево. По поречието на Дюлева река в Сливен  е отнесена част от бреговата ивица, частично е разрушен водосток и има наводнени имоти. В новоселското дефиле е унищожен 15 метра път. Този към местността Селището е почти непроходим.

В град Сливен дъждът засегна пътното платно на буевард "Янко Сакъзаов". Екипи на "Пожарна безопасност" са заети с отводняването. Аварийна група на общината отводнява детска градина, почиства се канализацията в ромския квартал "Надежда", която наводни мазета и приземни етажи. 

Костадин Чифлигаров от щаба на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточни в кои райони още работят аварийни екипи след обилните дъждове:

Най-засегнати от дъждовете са областите Монтана, Сливен, Разград, Враца, Габрово и Пловдив. Хубавото е, че обстановката започва да се нормализира. Река Тича, това е община Котел, беше излязла, като между два моста беше затлачена реката, но бяха предприети действия от нашите екипи на общината и беше отпушен мостът, така че не се стигна до някаква по-тежка обстановка.

В област Враца, в община Роман се изчаква да започне да спада водата, за да започне отводняване на къщите и дворовете, които са залети. По-особеното там е, че има няколко откъснати села в следствие на залят мост в района на град Криводол.

В Монтана остава най-тежка обстановката. Там в момента е свикан областният щаб. Има обявено бедствено положение в община Берковица и община Чипровци. Най-важното и най-хубавото е, че няма пострадали граждани. Хубавото е, че обстановката започва да се нормализира.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!