ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Постигнато е съгласие за нормализиране работата на ТЕЦ „Бобов дол“

Снимка: ТЕЦ "Бобов дол"

Постигнато е съгласие за нормализиране работата на ТЕЦ „Бобов дол“ и въгледобивните предприятия в региона. Това е станало на среща на служебните министри на икономиката и енергетиката Васил Щонов и на околната среда и водите Светлана Жекова с ръководството на енергийното дружество  и с представители на синдикатите, се казва в съобщение до медиите, подписано от заместник - изпълнителния директор на дружеството Емил Христов.

Срокът за извършване на пробните изпитания на втората сероочистваща инсталация за едновременна работа на блокове 1 и 2 се удължава до 17-ти октомври 2014-а година. През този период централата може да работи на обща мощност 330 мегавата, а трети блок е предоставен с договор за студен резерв в синхрон с комплексното разрешително до края на месец септември.

След 17-ти октомври ТЕЦ „Бобов дол“  се задължава да намали мощността на блокове 1 и 2 до максимум 180 мегавата, освен ако няма допълнително разрешение от Министерството на околната среда и водите за продължаване на пробните изпитания. Ръководството на ТЕЦ-а поема ангажимента да организира производствения процес по начин, съответстващ на максимално разрешените мощности до и след 17-ти октомври и да не допусне кризисна ситуация с доставката на въглища и заетостта на миньорите.

Добивът на въглища в мини „Бобов дол“, открит въгледобив "Перник", "Чукурово" и "Бели брег" следва да бъде съобразен с възможностите за оползотворяването му в централата и с наредбата за запасите за зимния период, се казва в съобщението.

Така напрежението сред миньорите, които започнаха протести в рудник „Бабино“ и поискаха гаранции за работните си места вече отминава.

Въгледобивниците обаче остават в стачна готовност, казаха от Синдикатите.

Междувременно от Инспекцията по труда съобщиха  в петък, че на миньорите в мини „Бобов дол“ са изплатени заплатите за юли.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!