ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на чуждестранния печат

Автор:
Снимка: БГНЕС

Македонското електронно издание Телеграф съобщава, че още един македонски гражданин е загинал, воювайки на страната на "Ислямска държава". Според изданието, става дума за 28-годишният Месут Мусли от Скопие, който загинал в Ирак, недалеч от Басра. Мусли е завършил средно образование и произлизал от средно богато семейство. От Министерството на вътрешнитеработи в Скопие са заявили, че все още проверяват информациите. Десет са вече македонските граждани, загинали като войници на терористичната групировка.

Кметът на Лондон Борис Джонсън ще поеме ярка роля в политиката, след като бе избран за кандидат на Консервативната партия в парламентарните избори следващата година, пише Гардиън. Джонсън възнамерява да се завърне в Камарата на общините, вероятно с водеща роля, ако Дейвид Камерън изгуби парламентарните избори. Кметът на британската столица бе избран за представител на партията в Западен Лондон.

Учени от университета в шведския град Гьотеборг обявиха, че са записали звука на един единствен атом и той е на нотата ре, пише Хъфингтон пост. Уловеният звук обаче бил около 20 октави по-високо от най-високото ре на пиано,такъв звук не може да бъде чут от човешкото ухо. Учените се хвалят, че са отворили нова врата към квантовия свят и добавят, че дългосрочната им цел е да усвоят квантовата физика, за да се възползват от законите й, например, от свръхбързи компютри


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!