ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

УНСС откри 94-тата си академична година

Снимка: УНСС

Университетът за национално и световно стопанство откри 94-тата си академична година. Над 4200 са първокурсниците, които започват висшето си образование в най-старото висше икономическо училище в Югоизточна Европа.

Откривам  94-тата академична учебна година на УНСС и нека помним, че успяваме, когато сме заедно. На добър час - с тези думи ректорът на  УНСС, проф. Стати Статев приветства студентите и преподавателите в препълнената зала "Максима" на университета. Професор Статев се похвали, че и тази година университетът е запълнил целия си прием още на първо класиране, а 90 процента от завършващите университета се реализират по специалността си:

Това ни дава не само академично самочувствие, но и надежда за бъдещето.

Като официален гост на откриването на академичната година на икономическия университет, служебният премиер Георги Близнашки изтъкна безпрецедентния успех на отбора от студенти, специалност "Право" в УНСС, които преди дни се завърнаха с първа награда от най-престижния конкурс по международно право, побеждавайки конкурентите си от "Харвард" и "Оксфорд":

Вашата воля е на лице -  този Университет да стане лидер сред висшите училища на Югоизточна Европа.

В духа на тържественото откриване хиляди първокурсници се лутаха в първия си ден, но и си пожелаха успехи и реализация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!