ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

В училищата в Сливен взимат мерки раницата на първокласниците да бъде по-лека

В училищата в Сливен взимат мерки раницата на първокласниците да бъде по-лека. Тази година повечето първолаци в областта ще бъдат на целодневно обучение.

С близо 250 са по-малко първокласниците в Сливенска област тази година. Общият им брой е 2 260, разпределени в 103 паралелки. Според Йорданка Стоилова, старши експерт в Регионалния инспекторат по образованието в Сливен, няколко са основните промени в обучението на първолаците:

84 групи  ще има на целодневна организация от първи клас. Учебниците ги  доставят по училищата от първи до четвърти клас. Началникът на Регионален инспекторат поставя акцент за втория комплект на учебници за олекотяване на ученическите ранички и в малко по-късен етап ние ще поискаме една информация къде има втори комплект, какви дейности и мерки са взели директорите, в смисъл допълнителни шкафове, където децата биха могли да оставят комплектите по физкултура, комплектите, които са необходими по домашен бит и техника, музика, изобразително, за да може наистина раничката да бъде по-лека.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!