ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Жените все още не са достатъчно представени на политически и ръководни постове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Участнички в проекта "Повече жени в европейската политика - повече жени през 2014 година", финансиран по програма „Основни права и гражданство” на Европейския съюз,  изразиха в писмо до ръководствата на политическите партии, регистрирани за участие в парламентарните избори на 5 октомври,  безпокойството си от факта, че жените все още не са достатъчно представени на политически и ръководни постове, което, според тях, ощетява политиката и накърнява нейния публичен образ. 

„Осъзнавайки този риск, европейските институции и лидери полагат постоянни усилия за преодоляване на дисбаланса и за равнопоставеност между мъжете и жените“ пишат те и ги призоват да дадат своя принос за доближаване на България до добрите европейски практики. 

В писмо до 5-те български жени - евродепутати, участничките в проекта ги призовават да използват възможностите и влиянието на настоящите си позиции и да допринесат за доближаване на България до тези добри практики.

Аргументите им представя  Славея Христова от „Болкан асист“, ръководител от българска страна на проекта "Повече жени в европейската политика - повече жени през 2014 година".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!