ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Фестивал на уличната магия в Габрово

магия
Снимка: списание 8

Фестивал на уличната магия ще забавлява габровци и гостите на града от тази вечер до неделя. На открити сцени магове ще показват фокуси и ще впечатляват публиката със сложни номера. Фестивалът се финансира по Програма „Култура” на Габровската община.

Фестивалът е продължение на магичната среща "Златна котка", която около деня на шегата -1 април, събира в Габрово магове от световния елит.

Сега участниците са само от България и в дните до неделя пред очите на публиката ще показват номера и фокуси на възлови места в града, разказва организаторът магът Йордан Белев.

В самата магия има хумор, шега и мисля, че Габрово, с духа, който носи и габровци сме много популярни с чувството си за хумор. Това много приятно съвпадна с идеята, която носи илюзионното изкуство, да забавлява хората.

Лазарно шоу в шадраваните в центъра на града и емблематичният номер на американския илизионист Хари Худини, който не е изпълняван в България, са гвоздеите във фестивалната програма. Каскадата, в която Худини е заключен в клетка на метри над земята, с главата надолу и вързани крака, ще се опита да повтори габровският маг Йордан Белев на 12 метра над главите на зрителите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!