ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Продължават вторичните трусове в района на гръцкия град Патра

Снимка: БГНЕС

В Гърция все още продължават вторичните трусове в района на град Патра, централна Гърция, след земетресението от 4,5-а степен тази сутрин.

Епицентърът е в близост до  град Нафпактос, който се намира на 170 километра северозападно от Атина и на 12 километра от Патра. Епицентърът се намира в морето  на дълбочина от 5 километра, което е причината да се почувства от жителите в голям район. Много от тях прекараха последните часове навън.

Досега най-силният регистриран трус е с магнитуд 4,5 степен по Рихтер. Имаше вторичен трус от 4-та степен, а следващите не са с такава сила. От Геодезичния институт в Атина съобщиха, че сеизмична активност се отбелязва още от петък. Няма жертви и разрушения. Сеизмолозите предполагат, че няма да последва по-силен трус и очакват постепенно в рамките на два дни да затихнат и вторичните трусове.

Днес имаше друг инцидент с ферибот, който се движи по линията Патра – Игуменица - Анкона. По неизяснени до сега причини корабът се удари в подводен риф и започна да навлиза вода. Инцидентът стана в близост до остров Корфу. Пътуващите 700 пътника не са пострадали. Не са нанесени щети и на превозваните 306 автомобила. Сред тях има и български граждани, които пътуват от Анкона за Патра. Пътниците са прехвърлени на друг ферибот.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!