ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Чуждият бизнес иска стабилна цена на тока

Тим Курт
Снимка: Наталия Ганчовска
Чуждият бизнес у нас апелира за стабилна цена на електроенергията за индустрията. Само така могат да се планират разходите,  коментира изпълнителният директор на една от големите компании Тим Курт. Той посочи цената на тока, както и разходите за заетостта и логистиката сред основните предизвикателства за компанията у нас.
 
Пазарът на електроенергията за индустрията трябва да е предвидим, призова новият изпълнителен директор на фирмата: Около 20 процента от нашите годишни индустриални разходи са за електроенергия. Това е от голямо значение за нас.

Тим Курт приветства либерализацията на пазара, но посочи, че трябва да се стигне още по-далеч: Вярваме, че това е единствената посока, в която секторът трябва да се развива. Трите неща, от които имаме нужда, са надеждни взаимоотношения, дългосрочни договори и стабилност.

Заводът за първична преработка на мед на германската компания ще бъде модернизиран с 50 милиона евро след година и половина. Общият размер на инвестициите до края на тази година надхвърля 44 милиона евро, значителна част от които за опазване на околната среда, твърдят от мениджърския екип.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!