ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Вдовицата на Алан Хенинг: Семейството ни онемя от скръб

Автор:
Алан Хенинг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вдовицата на британския заложник Алан Хенинг, обезглавен от бойци на групировката "Ислямската държава", заяви, че членовете на семейството му са "онемели от скръб", според съобщение на британското външно министерство, цитирано от ДПА.

Барбара Хенинг описа съпруга си, с когото са били заедно 23 години, като "скромен, любящ човек", чийто "интерес бе благото на другите". Тя посочи, че семейството му се гордее с нещата, които е постигнал като хуманитарен работник.

Ние като семейство сме изключително горди с него и това, което е постигнал, и хората, на които е помогнал.

Най-малко 35 джихадисти са били убити при въздушни удари, нанесени през нощта в Сирия от международната коалиция начело със Съединените щати срещу групировката "Ислямска държава" (ИД), предаде Франс прес, като се позова на неправителствена организация. Нападенията са извършени, след като групировката разпространи зловещия видеозапис с обезглавяване на Хенинг. Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че 30 ислямисти са загинали при бомбардировки близо до Шадади, в североизточната провинция Хасака. Петима други са били убити при въздушни удари край обсадения от джихадистите кюрдски град Кобане, на границата с Турция, в северната провинция Алепо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!