ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Публикуваха наръчник по Европейската конвенция по правата на човека за неюристи

Министерството на правосъдието публикува „Наръчник по Европейската конвенция за правата на човека за неюристи“. Той е предоставен от Съвета на Европа  и преводът му на български  вече е достъпен на сайта на министерството в секция „Права на човека“, рубрика „Документи по права на човека“.

Документът съдържа лесно достъпна и синтезирана информация относно разпоредбите на Конвенцията, обяснения и примери от практиката на Европейския съд за правата на човека и за допуснати нарушения на Конвенцията, довели до осъдителни решения. Печатният тираж на изданието ще бъде предоставен на различни административни органи в София и страната, чиито служители имат пряк и ежедневен контакт с гражданите, в т.ч.  на институции, предоставящи грижи за уязвими лица.

Сред тях, специално внимание е обърнато на правоохранителните органи и в частност органите в системата на МВР, както и на служителите в местата за задържане и лишаване от свобода. Изданието се реализира в изпълнение на проект „Укрепване на националния капацитет за изпълнение на решенията на Европейския съд по правата на човека" се финансира по Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 година.

Интервю с Милена Коцева, директор на Дирекция „Процесуално представителство на България пред Европейския съд по правата на човека” към Министерството на правосъдието. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!