ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Депутатският имунитет на Волен Сидеров спря временно делото срещу него за инцидента на летище Варна

Снимка: БГНЕС
Депутатският имунитет на Волен Сидеров спря временно делото срещу него за инцидента на летище Варна. Съдебният състав взе решението си с час закъснение, заради  втория, в рамките на денонощие, фалшив сигнал за бомба, който затвори столичната Съдебна палата. 

Сидеров не дойде в Съдебната палата и искането за спиране на процеса направи адвоката му и негов съпартиец Явор Нотев. Така съдбата на процеса за скандала от началото на годината, първо на борда на вечерния полет София-Варна, след това и на самото летище с резултат вербална агресия спрямо френското културно аташе, обиди към пътници и посегателство  над полицай, е в ръцете на главния прокурор. Той след 27-и октомври може да поиска имунитета на Сидеров вече от 43-тото Народно събрание.

С каква нагласа очаква процедурата прокурор Зорница Таскова:

Прокуратурата не се е отказала от идеята, че с поведението си господин Сидеров е сублимирал състава на престъпленията, за които е предаден на съд, въпрос на организация относно снемане на имунитета за 43-тото народно събрание.
 
На въпрос дали има интерес делото да се изясни, предвид неговите твърдения, че и той е потърпевш, адвокат Нотев отговори:

Изпреварваме малко събитията. Има какво да кажем по този въпрос, но нека да оставим отговора и позицията ни да се заяви тогава, когато се развият нещата.


Очаква се отново заради  новопридобит имунитет да бъдат спрени и трите дела срещу Цветан Цветанов.

Иначе близо тричасовото затваряне на Съдебната палата сериозно разстрои хода на делата там. Магистрати и граждани се питаха докога, а председателят на ВКС Лазар Груев припомни, че проблемът е бил дебатиран с няколко правосъдни и вътрешни министри:

Трябва да има зони за сигурност, които да респектират по определен начин, и много по-сериозно отговорните органи по разследването трябва все пак поне веднаж да заловят един от тези така наречени "терористи фалшиви".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!