ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Сливен с кампания за Европейския ден срещу трафика на хора

По повод Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври, в Сливен  апочва информационна кампания за превенцията на трафика на хора под мотото „Не е за продан“ (Not for sale), с поредица от инициативи.
Доброволците на Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен ще проведат информационни часове и тематични презентации сред своите съученици по метода „Връстници обучават връстници”, за повишаване на информираността на младите за престъплението „трафик на хора“.
Учениците ще бъдат запознати с рисковете, механизмите за въвличане и начините за предпазване от трафик. В рамките на кампанията са предвидени информационни форуми, обучения, прожекции на тематични филми, разпространение на информационни материали, популяризиране на разработени механизми и инструменти за превенция, осигуряване на практическа информация за целевите групи и  повишаване на обществената информираност за трафика на хора. 
Студенти от Факултета по изкуствата на Югозападния университет в Благоевград предоставят безвъзмездно лого и наслов на информационните материали. Специално изработени тениски и чанти ще получат учениците, които вземат участие в информационните часове на доброволците.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!