ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Николай Русинов-Чеци, обвинен в убийството на Яна Кръстева

Снимка: БГНЕС
Прокуратурата поиска доживотен затвор за Николай Русинов-Чеци, обвинен в убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Делото приключва на първа инстанция 3 години след смъртта на младата жена.

Прокуратурата иска най-тежкото наказание заради жестокостта на убийството, заради неговия умисъл и защото Яна е била жива достатъчно време преди да почине от задушаване и да изпита, по думите на прокурора, нечовешка болка и страдание.

Държавното обвинение се позова на десетките свидетели, които бяха разпитани по делото и чрез които се сглобяваше картината на нощта, в която 28-годишната жена и подсъдимият Николай Русинов се срещнали в столично заведение, после той я насилва и я оставя мъртва в Борисовата градина. Държавното обвинение обори твърденията на Русинов, че сексът между двамата е бил доброволен, а Яна е останала жива на местопрестъплението.

Докато слушаше прокуратурата, самият подсъдим си водеше бележки. Най-вероятно той ще ги използва в последната си дума. Засега той не е отговарял на въпроси на журналисти и на съда, единственото обяснение даде докато беше още свидетел.

В ареста беше първият обвиняем по случая Пламен Трифонов. Той прекара три месеца под стража като основен обвиняем, но ДНК експертиза, извършена в чужбина, го оневини. Прокуратурата му се извини и го пусна на свобода. Сега предстоят пледоариите на защитниците на Русинов, а след това - последната му дума и съдебното решение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!