ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Дилма Русеф води с 8% преди втория тур на президентските избори в Бразилия

| обновено на 26.10.14 в 11:52
Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Втори тур на президентските избори ще се проведе днес в Бразилия. Последните социологически проучвания отреждат преднина от около 8% на досегашния държавен глава Дилма Русеф пред опонента й Аесио Невис.

На първия тур, проведен на 5 октомври, Русеф получи около 41 процента, а съперникът и над 33 на сто подкрепа. 

Предизборната кампания бе помрачена заради скандал за подкуп в държавната петролна компания "Петролео Бразилейро". Аесио Невис обвини Русеф, че ръководи корумпирано правителство, което трябва да бъде отстранено на изборите: "Парите, позорът и лошотията не могат да победят истината, не могат да победят съзнанието на бразилския народ. Затова ние сме готови да спечелим изборите и да дадем на Бразилия достойно и почтено правителство, щедро правителство, което не третира противника си като враг, който трябва да бъде победен на всяка цена", думи на Невис.

Дилма Русеф отговори, че обвиненията са клевета, част от кампанията срещу нея: "Не можеш да се отнасяш с президента по този начин, три дни преди изборите. Защо това не се появи по-рано? За какво е това? Моето възмущение е пропорционално на несправедливостта, която те извършват, политическата полза, която те извличат".
 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!