ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Четирима от задържаните служители на граничния пункт "Лесово" остават в ареста

Снимка: БГНЕС

Четирима от петимата задържани служители на граничния пункт "Лесово" остават в ареста. Специализираният наказателен съд пусна петия обвиняем - Димитър Шопов без каквато и да е мярка за неотклонение. 

В ареста остават шефът на пункта "Лесово" Димитър Колев, сочен за ръководител на организираната престъпна група за вземане на подкупи, заедно с Героги Банев, Чавдар Дюлгеров и Юрий Кузнецов.

Специализираният наказателен съд прочете определенията си в присъствието на журналисти, въпреки че страните разменяха доводи при закрити врата. Оказа се, че и двете основания за засекретяването на делото са не особено адекватни. Интимни проблеми за Димитър Колев не е имало, но е имало разкази на свидетели за негови контакти. Специални разузнавателни средства по делото също не са били приложени, тъй като още не са готови. Очаква се да бъдат предоставени на по-късен етап на съдебния състав.

Така в съдебната зала стана ясно, че ДАНС и прокуратурата, които твърдяха, че от 4 месеца са следили и документирали групата, де факто все още разполагат само със свидетелски показания. Според защитниците на обвиняемите това са доказателства на думи и на хора, които твърдят, че са чували или виждали, че някой взима по 5 или по 10 лв.

Прокуратурата запази мълчание. последната дума ще е на Специализирания апелативен съд, който ще заседава по мерките за неотклонение на 13 ноември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!