ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Извършител на четворно убийство у нас е арестуван в Румъния и предаден в Бобов дол

Снимка: БГНЕС

Българин, извършител на четворно убийство у нас и обявен за международно издирване, е бил арестуван в Румъния. Мъжът е преведен в затвора в Бобов дол, съобщиха от Окръжна прокуратура - Кюстендил.

Престъплението е извършено на 10-и юни 1994-та г.  Около 1 часа през нощта Богдан Димитров умишлено е запалил жилище, в което били семейството на Георги Л. Михайлов, Росица Иванова и внучката им Росица Иванова, с които бил в близки отношения, но се скарал заради дадени им назаем пари. Тримата, които спели и не подозирали нищо, починали от задушаване. Във фаталната нощ на гости им бил мъж от София, който също починал.

За жестокото убийство Окръжният съд постановил на Димитров 20 години затвор. Той обаче успял да се укрие зад граница. С европейска заповед за задържане 58-годишният сега мъж е арестуван в Румъния, а преди три дни е предаден на ГКПП "Видин - Калафат" на окръжното звено "Охрана" при Министерство на правосъдието във Видин. На същата дата Димитров е преведен в затвора гр. Бобов дол за изтърпяване на приведената в изпълнение присъда при първоначален строг режим на изтърпяване, казаха от Окръжна прокуратура в Кюстендил тази сутрин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!