ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Центърът на Сливен ще има ново цялостно озеленяване

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Община Сливен спечели финансиране по Оперативна програма "Регионално развитие" за ремонт и озеленяване на централните зони на областния град. По проект "Зелени, достъпни и активни пешеходни зони" ще бъдат засадени широколистни и иглолистни дървета, вечнозелени и цъфтящи храсти и над 15 хиляди многогодишни и сезонни цветя.

Над 100 са широколистните декоративни дървета и над 450 - иглолистните, 13 хиляди са вечнозелените, а  800 цъфтящите храсти от 45 различни видове, с които общината ще направи озеленяването по проекта на стойност 5 милиона лева. Той трябва да бъде завършен догодина.

Сред зелените растения в центъра на Сливен ще има кедър и смърч, ще бъде посадено и елово дърво, което да се украсява за коледните празници. Предвижда се още пространствата да бъдат оформени с живи плетове и цветни фигури в геометрични решения.

Ландшафтният архитект  на общината Емилия Кючукова припомни, че такова цялостно озеленяване се извършва веднъж на 20 години и гражданите на Сливен трябва да пазят цветята и растенията.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!