ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Габровският окръжен съд заседава по делото за смъртта на родилка и бебето й

Снимка: Велина Махлебашиева
Габровският окръжен съд ще заседава по делото за смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето и. Обвинението е срещу двама лекари – гинеколози от Областната болница в града.
Според обвинението двамата медици проявили немарливост при изпълнение на служебните си задължения и това e довело до смъртта на 30-годишната майка и новороденото и момченце.

Трагедията се случи през есента на миналата година. Бебето почина в Габровската болница, а родилката, която разви сепсис, беше транспортирана в Университетската болница в Плевен, но лекарите не успяха да я спасят.

На предишното съдебно заседание защитата на двамата подсъдими лекари възрази срещу разглеждане на делото в Габрово, тъй като според Наказателно-процесуалния кодекс то се гледа от съда, в района на който престъплението е довършено. Производството беше прекратено и изпратено в Плевен. Там също е прекратено и според решението на Върховния касационен съд делото ще се разглежда в Габрово, където живеят освен двамата обвиняеми и 21 от 24-мата свидетели.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!