ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Частните болници имат претенции към некоректни застрахователи

Снимка: БГНЕС


Сдружението на частните болници обмисля как да прекрати договорите с некоректни здравни застрахователи, които не покриват лечението на пациенти. От водещо застрахователно дружество коментираха за "Хоризонт", че не признават разходи, които са извън пакета по договора. 

Частни доброволни здравни застрахователи преди дни алармираха, че болниците им предоставят за плащане нереални цени на услугите и поискаха да има регулация. Според директори на частни болници, един или два здравни застрахователи не желаят  да покрият разходи по лечението на свои клиенти. 
Председателят на сдружението на частните болници д-р Явор Дренски изтъкна:
Опитват се финансово да си стабилизират положението на гърба на пациента. Когато пациентът отиде да осребри фактурата, те казват - това е некоректна фактура, тука не е ясно какво е написано. Махаме това, това остава, това махаме. Ценообразуването в здравната сфера е на пакетни услуги. 
Методи Янков - директор на частна болница посочи, че здравните фондове се опитват да регулират цените в търговски дружества: 
Всяка болница е обявила своите цени. Те са на входа на болницата. Така че пациентът, когато влиза, той е запознат и избира дали да приеме тези условия, или не.
От водещо застрахователно дружество коментираха за "Хоризонт", че не покриват разходи на физически лица извън договорения пакет без набор от документи при изтекъл срок, но затова пък плащат на болниците дейности по цени, определени от самите лечебни заведения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!