ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Над 10 000 души от община Сливен са засегнати от наводненията

Над 10 000 души от община Сливен, включително възрастни и социално слаби хора, са засегнати от наводненията през последните дни. Засегнати са 15 села по поречието на Тунджа и притоците й. 

Има много залети с вода дворове, градини и стопански постройки, но пострадали хора в Сливенско няма. Над хиляда животни са изведени от наводнени стопански сгради. На залетия от река Тунджа е затворен за движение път Бинкос–Струпец е поставена общинска охрана и се изгражда преграда с инертен материал.

След оттеглянето на водите в Тополчане ще се направят дренажи на улици за отвеждане на водите, а в Желю войвода ще продължи изграждането на защитни диги. Ще се почисти каналът край Крушаре по пътя за Ямбол. В Желю войвода част от електропреносната мрежа в района на залетите площи и стълбовете на далекопровода са под вода на 60-70 см, но проблеми с тока няма. Началникът на общинската кризисна дирекция Снежана Кънева заяви, че няма отклонение и от качеството на питейната вода в пострадалите населени места според направените лабораторни анализи.

След няколко дни се очаква отмяна на бедственото положение в Желю войвода, Тополчане и Крушаре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!