ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

120 лева месечно ще струва обучението на специализантите по медицина

Петър Москов
Снимка: БГНЕС

120 лева месечно ще струва теоретичното обучение на специализантите по медицина, съобщи министърът на здравепазването Петър Москов. След седмица Наредбата за специализациите ще бъде внесена в Министерския съвет.

Сега специализиращите лекари могат в тримесечен срок да решат дали да минат по новата система, посочи здравният министър д-р Петър Москов: 
Изберете между конкуриращи се програми в различните университети - кой университет, кой модул предпочитате, на каква цена е той, на какво качество. Изкарайте свои теоретични курсове - ще можете да работите, да живеете и да специализирате. 
За трета поредна година Лекарският съюз осигури стипендии на 52-ма млади лекари. Стипендиите бяха връчени в Първа градска болница от д-р Цветан Райчинов: 
При толкова много напускащи лекари, да останете да специализирате и да работите тук - за нас е чест. Особено като съсловна организация.
Специализантът набрал 100 точки за стипендия Александър Носиков сподели: 
Аз съм работил няколко години в чужбина и мисля, че нещата генерално трябва да се променят като възможности за професионална реализация и заплащане, защото иначе ще останем без лекари до 10 години и няма да има кой да ни лекува
Годишно стипендията е в размер на 5 000 лева. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!