ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Комисарят по земеделие Фил Хоган запозна евродепутатите с приоритетите на ръководения от него ресор през 2015 г.

Снимка: europarl.europa.eu

Председателят на Института за агростратегии и иновации Светлана Боянова участва в изслушването на комисаря по земеделие Фил Хоган пред комисията по земеделие в Европейския парламент. В рамките на последното за тази година заседание на комисията AGRI, комисарят по земеделие запозна евродепутатите с приоритетите на ръководения от него ресор през 2015 г.

Като тема от първостепенно значение комисарят очерта необходимостта от опростяване и преглед на действащите регламенти и процедури, особено по отношение на Общата организация на пазарите, където действащите актове са повече от 200, с оглед осигуряване на стабилна и предвидима законодателна рамка за земеделските производители - обясни Светлана Боянова.

Комисар Хоган очерта постигнатия напредък при подготовката на новите програми за развитие на селските райони от страна на държавите-членки. Европейската комисия  е получила 116 от 119 програми за развитие на селските райони, като осем от тях се очаква да бъдат одобрени до края на тази година, а останалите поетапно - до края на март или до средата на 2015 г.

По отношение на зеления компонент на ОСП, комисар Хоган увери, че ЕК няма да налага санкции при неточно прилагане през първите две години , но не се предвижда отлагане на "зелените мерки" , така че правителствата на страните- членки трябва да създадат нужната организация - подчерта Боянова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!