ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Над 90 извънредни автобуси тръгват от Централната автогара в София

Снимка: БГНЕС

От Централната автогара в София днес и утре ще потеглят над 90 извънредни автобуса. Напливът от пътници е голям и фирмите-превозвачи са в готовност да пуснат още извънредни автобуси, съобщиха за "Хоризонт" от столичната автогара. 

Тази година потокът от пътници е по голям от миналогодишния. Повече от 40 хиляди души ще отпътуват от София с автобус. Някои предвидливо са закупили билет преди дни, други идват в последния момент, обясни директорът на столичната автогара Иван Мирославов:
Билетите са изчерпани, затова се пускат извънредни автобуси и фирмите превозвачи следят какви са направленията и колко е натовареността при тях, какви билети са продали и заявяват допълнително автобуси. Към днешна дата са 90 за днес и утре,  като очакваме да станат около 110, освен регулярните 280 автобуса.
Извънредни автобуси са осигурени по всички направления:
Независимо в каква посока, на север, на юг, на изток, горе София, Варна, Бургас, Видин или надолу Кърджали, Пловдив, навсякъде има извънредни автобуси.
Въпреки големият пътникопоток Иван Мирославов увери, че билети за всички ще има:
За всички ще има автобуси, ще пътуват и ние ще ги посрещнем в топла и приятна обстановка.
За тези, които предпочитат пътуването с влак, от БДЖ са осигурили близо 11 хиляди допълнителни места за 127 композиции. При закупуване на двупосочен билет, намалението от редовната цена е между 10 и 30 процента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!