ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

ВСС ще заседава на 8 януари

Снимка: БГНЕС

Следващото заседание на Висшия съдебен ще бъде на 8 януари. На него ще бъдат поканени и представители на съдиите  от Софийския градски съд, които продължават да настояват за оставката на ръководството на съда. 

Правосъдният министър е атакуван от снощи с искане да свика съдебните кадровици още следващия понеделник.  Двама от подписалите членове  - Магдалена Лазарова и Соня Найденова са били на мнение, че на това извънредно заседание трябва да бъде обсъдено и писмото на седемте посланици на държави от Европейския съюз, с което се изказва подкрепа на правото на съдиите да изразят публично мнението си по проблемите в Софийския градски съд.
Министър Иванов приветства инициативата за обсъждане на тези теми и именно с оглед важността на поставените въпроси, за да се гарантира тяхното обсъждане в присъствието на всички членове на ВСС, както и за да бъде дадена възможност на съдиите, подписали обръщението до Съвета, да организират участието на свои представители, насрочва заседанието за първия четвъртък на новата година. 
Към размяната на писма в рамките на съдебната система се включи и ръководството на Софийския градски съд, за да отхвърли за пореден път исканията на протестиращите редови съдии.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!