ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на чуждестранния печат

Автор:
Снимка: БГНЕС

Британският Телеграф акцентира на предприетата във Великобритания кампания от страна на службите в страната за блокиране на материали в интернет, публикувани от екстремистки групировки.

Експерти, цитирани от изданието изразяват песимизъм, че действията в посока неутрализирането на тези материали могат да не се увенчаят с успех и съветват да се търсят други подходящи начини за ограничаване на този тип материали.

Файнешъл Таймс акцентира на новината за залавяне от групировката "Ислямска държава" на йордански пилот в Сирия, след като коалицията срещу джихадистите загуби първия си самолет.

Изданието цитира американски източници, според които групировката не е свалила самолета.

Руската преса акцентира на инцидента от тази нощ в Киев, където взрив избухна в магазин. Московский комсомолец пише, че властите в Украйна ще приемат инцидента като терористичен акт.

Комсомолская правда отбелязва, че преговорите на контактната група по разрешаването на украинския конфликт в Минск са били трудни и с подготвителен характер.

В интервю за вестник Комерсант руският външен министър Сергей Лавров коментира, че е важно лидерите на Украйна да осъзнаят отговорността си за съдбата на страната.

Пред изданието, Лавров казва още, че емисари на групировката "Ислямска държава" вече се появяват в Афганистан, в непосредствена близост до Централна Азия и границите на Русия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!