ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на печата

"Момче умря пред болница, нямало детски хирург", пише 24 ЧАСА на първата си страница. Вестникът разказва подробно случая с 8-годишното дете от село Иван Шишманово, което било заведено в неделя привечер в Разградската болница с оплаквания от болки в корема, гадене и повръщане. Поради липса на детски хирург в Разград момчето било препратено към Варна, но не стигнало до там. Агенция "Медицински одит" проверява случая и ще излезе със заключения в първите дни на новата година, съобщава  вестникът. Аутопсията е показала, че причината за смъртта е тежък токсичен колит. По случая е образувано досъдебно производство, пише СТАНДАРТ.

След катастрофата край село Горно Ябълково, при която загина граничен полицай, "МВР започна да изтегля полицаите, които бяха командировани да пазят в мизерни условия границата с Турция", пише във водещия си материал вестник ПРЕСА. На среща при премиера днес решават как армията да помогне с охраната, допълва изданието.

Ограда сменя живия щит на браздата. Съоръжението ще е дълго 131 километра и ще струва 97 милиона лева, съобщава МОНИТОР.

КАТ поръчва суперскъпи камери без търг, твърди ТРУД. Едно устройство ще ни струва пет хиляди и деветстотин лева, а на пазара има и по хиляда и деветстотин, изтъква авторът на статията. Става дума за новата техника, която трябва да влезе в патрулките през януари. Оборудването бе разпоредено от министъра на вътрешните работи след скандала с катаджията, разобличен в интернет как взема подкуп от шофьор, припомня вестникът. Вътрешното министерство е поръчало покупката на камерите на Гаранционния фонд, а фондът функционира по Кодекса за застраховането, в който никъде не е предвидено задължение да организира обществени поръчки. При посочената цена камери за 120 автомобила ще струват общо 700 хиляди лева, сочи ТРУД.

Както и повечето други вестници, изданието цитира председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова за новото поскъпване на тока за бита, задаващо се през пролетта или лятото на идната година.

ДУМА публикува на първата си страница оценката на главния омбудсман за съдебната ни система."Гнилите ябълки са навсякъде, защото тези по върховете възпроизвеждат хората като себе си надолу по веригата. Да очакваме системата сама да се изчисти е пълен абсурд. Политиците са отговорни за развитието на страната, те трябва да направят законова база", смята Константин Пенчев, който е и бивш председател на Върховния административен съд.

ДУМА информира и за самоотвода на втори съдия от Софийския градски съд по делото за несъстоятелност на дружествата "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада", което предизвика фразата на френския посланик за "гнилите ябълки" в българската съдебна система.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!