ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Петър Москов: Детските смъртност и заболеваемост у нас са с трагични нива

Снимка: БГНЕС


Детските смъртност и заболеваемост у нас са трагични в сравнение със средноевропейските нива, каза министърът на здравеопазването Петър Москов:

Приоритет на цялото мнозинство е и новият начин, по който е финансирано, структурирано и кадрово обезпечено цялото детско здравеопазване. По-различно ще бъде остойностяването на всяка една от клиничните пътеки или остойностяването на всяко едно от заболяванията, касаещи педиатрията. Различно като начин на отношение, като финансиране, като лекарствена политика спрямо нещата, които касаят този сектор от здравеопазването.

Министър Москов присъства на откриването на обновената детска анестезиология и реанимация в "Пирогов".

Присъствала съм на изграждането на етажа през периода 1984-1987-а година. Това на мен ми е трето откриване. Сега виждам нещо, което през всичките тези години съм си мечтала да видя и съм доволна от това, което се получи, каза началникът на клиниката проф. Надежда Гаврилова в интервю за предаването "12+3".

Сега имаме 11 легла, като направихме увеличението целенасочено, защото в последните 3-4 години при нас постъпват всички тежки неврологични пациенти, посочи още тя.

Проф. Гаврилова посочи, че има млади хора, които искат да работят в „Пирогов“: Най-интересното е, че желаещите са още от ученическа възраст, които знаят, че искат да работят анестезиология и реанимация. Тези, които идват да работят в „Пирогов“ и най-вече остават да работят тук, са наркомани на адреналина. Ние всички сме пристрастени към кризата, към критичността, към това, че се прави нещо реално във времето.


Подробности чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!