ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Предвидени са само частични ремонти за мостовете и пасарелките в Ямбол

Снимка: yambol.government.bg

Повече от 20 години в Ямбол не е извършван основен ремонт на мостовете и пасарелките над река Тунджа. От бюджета на Ямбол не могат да бъдат заделени необходимите за ремонт средства.

По двата ръкава на р. Тунджа, в рамките на града, има 15 мостови съоръжения. От тях 11 са само за пешеходци и велосипедисти. Железните плоскости на някои от тях са започнали да корозират, а на други липсва бетонната настилка. Парапетите на много от мостовете са с огъната арматура, независимо че от общината следят за състоянието  им. В особено трагично състояние е пешеходният мост, свързващ комплекс "Златен рог" с кв. "Каргон". В неговия парапет зее дупка с ширина от един метър.

Когато паднат температурите и се заледява тази ламарина. Всеки може да се пързулне и да падне, след като няма пръчка. Отделно няма осветление, по цялата дига. За да се отиде до детската градина, например, се минава по абсолютно тъмен маршрут- нито на моста, нито в училището, нито от другата страна, споделипритеснена жителка на града.

Кметът на Ямбол Георги Славов заяви, че общинският бюджет в момента не може да бъде натоварен с основни ремонти на мостовете, тъй като ще са необходими няколко милиона лева. Частични ремонти, където съоръженията са особено опасни, ще бъдат направени, но кражбите на метални пръчки от парапетите са вече ежедневие.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!