ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Пробив по ключов въпрос за ограничаване на иранската ядрена програма

Иран и шестте велики сили са постигнали споразумение по един от ключовите въпроси за ограничаване на иранската ядрена програма, съобщи "Асошиейтед прес".

Съгласието, постигнато между представители на ислямската република, Съединените щати, Китай, Русия, Великобритания, Франция и Германия, се отнася до количеството обогатен уран под контрола на иранските власти. За да уталожат страховете на Запада, че ще използват суровината за създаване на атомно оръжие, представителите на Техеран са се съгласили да изнесат част от запасите си в Русия.

По-късно Иран отрече разпространената от "Асошиейтед прес" информация за споразумение със Съединените щати за изпращането в Русия на ирански ядрени материали, които може да се използват за създаването на ядрено оръжие. Това съобщи иранската осведомителна агенция ИСНА, като се позова на свои източници.


Следващият кръг от преговорите за иранската ядрена програма е насрочен за 15 януари в Женева. САЩ и съюзниците им настояват пред Техеран да намали наполовина центрофугите си за обогатяване на уран и да ограничи капацитета на производствените съоръжения във Фордо и Арак.

Информация на АП, РИА Новости.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!