ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Повечето православни храмове в крайграничната община Болярово са основно ремонтирани

Снимка: БГНЕС

През последните десет години почти всички православни храмове в крайграничната община Болярово са основно ремонтирани. Голяма част от средствата са от дарения.

През тази година ще бъде завършен ремонтът на всички църковни храмове в община Болярово. В общината има 20 села, като само в село Вълчи извор няма църква. До преди десетина години повечето храмове бяха в окаяно състояние, като някои от тях бяха дори опасни и затова затвориха врати. 

Сега картината е коренно променена. След осъществяването на проекти по различни програми са основно ремонтирани и възстановени църквите в Камен връх, Ружица, Златиница, Иглика, Шарково, Голямо Крушево и още няколко села. Изцяло обновен е и храмът в град Болярово.  Скоро ще приключат ремонтните дейности и в селата Ситово и Странджа, съобщи кметът на общината Христо Христов:

Независимо, че малко са жителите на общината, това са едни православни храмове и  това е начинът да бъдат запазени традициите и вярата в хората.

Преди четири години на най-високия хълм до град Болярово беше издигнат и осветен 22-метров кръст. Символът на православната вяра се вижда от десетки километри.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!