ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Информационна брошура срещу телефонните измами ще издадат в Кюстендил

Информационна брошура в 30-хиляден тираж като превенция срещу телефонните измами издават съвместно полицията, общината в Кюстендил и местното сдружение "Пауталия на бъдещето". 

Издаването струва към 500 лева, като общината ще съфинансира 258 лева. Текстът на брошувата е изготвен от областната дирекция на полицията на база на конкретни случаи и противодействието на телефонните измами в региона, които по досегашната статистика са над 30 за година. Последният случай е с възрастна жена, която дала на мошениците 8000 лева.

Брошурата ще излезе още през януари и чрез сдружението на местните кметове ще се разпространява по населените места. Някои от селата като Копиловци са обект на постоянни, предимно нощни опити за телефонна измама, като не е пропуснат нито един номер на аналагов апарат, а на някои е позвънявано по 3-4 пъти, каза кметът Людмила Пухова. За съжаление, все още има объркани и наивни възрастни хора, които се хващат на измамата и се разделят с последните си спестени пари, казват кметове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!