ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

ВСС ще проверява шефовете на Софийския градски съд

Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет ще провери работата на ръководството на Софийския градски съд. Независимо от резултатите от проверката съдиите от Градския съд потвърдиха, че не се отказват от искането си за оставки на Владимира Янева и част от екипа й.

До края на месеца ще стане ясно ще бъдат ли образувани дисциплинарни производства срещу представители на ръководството на Софийския градски съд. Съдебните кадровици призоваха министъра на правосъдието да спре спекулациите за наличието на политически план за предсрочното прекратяване на мандата на Съвета. 

Най-вероятно проверката ще се прави от онези членове на Съвета, които са работили преди като съдии. Имаше спор за срока и доколко той може да е прекалено кратък, както заради необходимостта да се проверяват много факти, които бяха изнесени днес, така и заради течащата процедура по избор на председател на ВКС, която се очаква да приключи в края на януари. 

След близо тричасовото изслушване съдиите от Софийския градски съд си тръгнаха доволни, че за първи път са били поканени от ВСС и убедени, че с изнесените факти за стила на ръководство на СГС във всяка държава следват оставки и  това е въпрос на елементарна чувствителност. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!